dienst-projecten

Projecten

Glasdak Nederland BV legt zich toe op maatwerkprojecten waarbij de architect of opdrachtgever een grote ontwerpvrijheid heeft. Door de veelzijdigheid en capaciteiten van ons bedrijf, realiseren wij diverse projecten vanuit een groot aantal perspectieven.

Voor grotere projecten wordt er regelmatig in bouw teamverband gewerkt aan passende oplossingen.

dienst-werkplaats

Eigen werkplaats

Glasdak Nederland beschikt over een eigen moderne werkplaats om elementen zelf te kunnen produceren. Hierdoor zijn we in staat de levertijden te beperken tot enkele weken na opdrachtverstrekking.

Ook voor al uw brandwerende puien kunnen wij de levertijden beperken door onze eigen productie. Het huidige “Glasdak team“ is in staat om alle werkzaamheden in afzienbare tijd te verwezenlijken.

dienst-geschiedenis

Geschiedenis

Glasdak Nederland BV is opgericht op 1 mei 1997 door Gerard Vermeulen. Gerard bouwde Glasdak Nederland B.V. op vanuit een eenmanszaak met een kleine werkplaats in Zevenbergen. Ondanks de eenmanszaak zijn er in die periode grote projecten gerealiseerd. Vanuit deze grote projecten groeide Glasdak Nederland B.V. door tot in 2005 Gerard besloot met een compagnon verder te gaan om op deze manier de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Diensten

Stalen gevelelementen De gevel van een gebouw bepaalt in hoge mate de uitstraling ervan. Wilt u een moderne uitstraling en daarnaast een hoog comfort, dan...

Aluminium gevelelementen Aluminium staat voor perfecte isolatie en duurzaamheid. Wij ontwerpen en realiseren aluminium gevels in elke stijl, van klassiek tot modern. U wilt daglicht,...

Roestvrij stalen gevels Uw gevel of dak moet licht en transparant zijn met een exclusieve uitstraling . Dat kan! Glasdak Nederland BV ontwerpt en fabriceert...

Structurele gevels Wilt u graag een strakke, gladde/vlakke gevel, dan kiest u voor een structurele gevel.  De beglazing wordt bevestigd zonder een zichtbaar raamkader of...

Ramen en deuren Glasdak Nederland BV maakt ramen en deuren van aluminium, staal of RVS. Van robuust en modern tot klassiek en verfijnt. Wij werken...

Renovaties In het algemeen draait het bij renoveren vaak om het vervangen van houten kozijnen of om het toepassen van vernieuwde, hoogwaardige materialen. Hierbij geldt...

Stalen gevelelementen

De gevel van een gebouw bepaalt in hoge mate de uitstraling ervan. Wilt u een moderne uitstraling en daarnaast een hoog comfort, dan kiest u voor stalen gevelelementen. Staal is een duurzaam materiaal dat veel ontwerpvrijheid biedt met bijna onbegrensde mogelijkheden.

Constructies voor nieuwbouw of renovatieprojecten kunnen naar wens worden uitgevoerd in standaard profielen of systeemprofielen van de merken Agentor Forster en ODS Jansen.

Technische eigenschappen

Net zoals RVS bieden stalen gevels, naast een hoge architectonische waarde, veel voordelen. Zo kunnen er grote overspanningen worden gemaakt zonder extra achterliggende stalen constructies. De gevel behoudt zo een licht en transparant karakter. Glasdak Nederland heeft een eigen moderne werkplaats om alle elementen zelf te kunnen produceren. Hierdoor zijn we in staat de levertijden te beperken tot enkele weken na opdrachtverstrekking.  Dit alles zorgt voor een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Stalen gevelelementen voldoen aan alle belangrijke technische eisen die de woon- en werkomgeving van het gebouw verbeteren. Deze eisen richten zich op comfort, zoals daglicht, ventilatie en energiebesparing, maar ook op de veiligheid en stabiliteit van de constructie. Staal heeft een hoge geluidswerende isolatie, het is brandwerend, kogelbestendig en het vormt een goede bescherming tegen inbraak. Glasdak Nederland BV werkt alleen met merken die aan alle Europese en landelijke normen voldoen.

Grote variatie

Stalen gevelelementen zijn vooral bekend van industriële gebouwen maar kunnen ook heel goed voor woningbouw gebruikt worden. De gelaste constructies zijn esthetisch mooi afgewerkt. Het staal is in elke RAL kleur leverbaar, zelfs een realistisch houteffect behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kunt u kiezen voor een krasvaste afwerking.
De combinatie met glas is oneindig. Staal is uiterst solide en vormvast. Ramen en deuren zijn gemakkelijk te integreren. Grote glaspartijen zijn mogelijk door het gebruik van smalle profielen. Wij denken met u mee over de mooiste oplossing voor uw project. Samen maken we het, precies zoals u het hebben wilt.

De voordelen op een rij

Een stalen gevel gemaakt door Glasdak Nederland BV is een prima keuze. Waarom?

 • Custom made in eigen werkplaats
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Hoge architectonische waarde
 • Grote ontwerpvrijheid
 • Geluidswerende isolatie
 • Inbraakveilig
 • Brandwerend
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Esthetische afwerking van de lasnaden

Constructies voor nieuwbouw of renovatieprojecten kunnen naar wens worden uitgevoerd in standaard profielen of systeemprofielen van de merken Agentor Forster en ODS Jansen.

Aluminium gevelelementen

Aluminium staat voor perfecte isolatie en duurzaamheid. Wij ontwerpen en realiseren aluminium gevels in elke stijl, van klassiek tot modern. U wilt daglicht, goede ventilatie en tegelijk energie besparen? Kies dan voor de aluminium vliesgevels van Glasdak Nederland BV.

De aluminium vliesgevels van Glasdak Nederland BV voldoen aan de geldende regelgeving conform het bouwbesluit en worden geproduceerd volgend de richtlijnen van het VMRG. Wij werken met de systemen van Reynaers Aluminium.

 

Technische eigenschappen

Een veilige en stabiele constructie is goed te combineren met de creativiteit van de architect. De vliesgevels van Glasdak Nederland BV zorgen voor een goede akoestische prestatie, zoveel daglicht als u wenst en een perfecte isolatie.

U kunt kiezen uit diverse stijlen in afdekkappen met horizontale of verticale voering, of een minimalistische stijl met behulp van structurele beglazing of klemtechnologie. De gevelelementen kunnen in alle kleuren en afwerkingen geleverd worden, variërend van een matte, glanzende of metallic afwerking tot een speciale lage onderhouds- en krasvaste Coatex afwerking.

Voor specifieke bouwkundige ontwerpen, zoals unieke afdekkappen of gebogen constructies, biedt Glasdak Nederland BV oplossingen op maat aan. Alle elementen worden in de eigen werkplaats voorbereid en vervolgens ter plekke gemonteerd. Het modulaire systeem is snel te verwerken en uitermate geschikt voor hoogbouw.

Totaaloplossing

Alle vliesgevelsystemen zijn onderling compatibel, waardoor een naadloze integratie van ramen, (schuif)deuren en vouwwanden mogelijk is. Informeert u eens naar de mogelijkheden. Of het nu gaat om woningbouw, utiliteitsbouw of renovatiewerk, wij helpen u graag om van uw project de perfecte totaaloplossing te maken.

De voordelen op een rij

Waarom kiest u voor de aluminium gevelelementen van Glasdak Nederland BV?

 • Custom made in eigen werkplaats
 • Alle stijlen zijn mogelijk van klassiek tot modern
 • Duurzaam (vrijwel onderhoudsvrij)
 • Perfecte isolatie
 • Grote raampartijen mogelijk
 • Goede akoestische prestatie
 • Grote ontwerpvrijheid
 • Snelle verwerking
 • Onderling compatibel

De aluminium vliesgevels van Glasdak Nederland BV voldoen aan de geldende regelgeving conform het bouwbesluit en worden geproduceerd volgend de richtlijnen van het VMRG. Wij werken met de systemen van Reynaers Aluminium.

Roestvrij stalen gevels

Uw gevel of dak moet licht en transparant zijn met een exclusieve uitstraling . Dat kan! Glasdak Nederland BV ontwerpt en fabriceert in haar eigen werkplaats unieke gevels en daken van roestvast stalen gevelelementen in combinatie met glas.

Naast de standaardprofielen verwerken wij de profielsystemen van ODS Jansen en Agentor Forster.

Technische eigenschappen

Roestvast stalen elementen zorgen ervoor dat al uw wensen en eisen gecombineerd worden in één gevel. Akoestische eisen, strenge thermische isolatie-eisen en brandwerendheid worden probleemloos geïntegreerd, zonder dat de esthetiek in het gedrang komt. Glasdak Nederland BV is in staat om voor u de meest uiteenlopende gevelconstructies, koepels, glasdaken of serres zowel verticaal als schuin te ontwerpen en te realiseren.

Door middel van laserlastechnieken zorgen wij voor een strakke uitstraling. Tevens hebben wij draagprofielen in ons assortiment waarmee elegante accenten kunnen worden gelegd.

Met roestvast stalen elementen kunnen nog grotere overspanningen worden gerealiseerd en behoudt de gevel een licht en transparant karakter. Alle constructies worden in onze eigen werkplaats vervaardigd. De roestvaststalen profielen kunnen worden geslepen, geborsteld, gestraald en (hoogglans)gepolijst.

Roestvast staal is brandwerend, rookwerend, inbraakveilig en kogelwerend. Vandaar dat het ook veel wordt toegepast op binnenwanden en deuren. Informeert u eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop. Wij werken alleen met gecertificeerde leveranciers die voortdurend bezig zijn om nog betere processen te realiseren. Samen kunnen we u de hoogste kwaliteit garanderen.

De voordelen op een rij

Glasdak Nederland BV werkt samen met u van ontwerp tot realisatie. Kiest u voor een roestvast stalen gevel dan kiest u voor:

 • Custom made in eigen werkplaats
 • Exclusieve uitstraling
 • Duurzaamheid
 • Licht en transparantie
 • Brandwerend
 • Inbraakveilig
 • Rookwerend
 • Strakke of elegante afwerking

Naast de standaardprofielen verwerken wij de profielsystemen van ODS Jansen en Agentor Forster.

Structurele gevels

Wilt u graag een strakke, gladde/vlakke gevel, dan kiest u voor een structurele gevel.  De beglazing wordt bevestigd zonder een zichtbaar raamkader of raamkozijn. De gevel krijgt hierdoor een strakke belijning en lijkt op een volledig glasvlak.

Het bevestigen van beglazing in gevels en daken zonder dat klemprofielen of andere bevestigingsmiddelen aan de buitenzijde zichtbaar zijn noemen we structurele beglazing.  Esthetiek is een belangrijk motief om voor structurele beglazing te kiezen. Maar ook klimaatbeheersing, lichtdoorlaat en veiligheid spelen een rol.

 

Techniek

Er zijn diverse mogelijkheden om het glas tegen de achterliggende constructie te bevestigen:

 • Gelijmde structurele beglazing:  met  een hoogwaardig siliconenrubber kit wordt het glas aan de constructie gelijmd. Veelal gebruik makend van aluminium U-vormige profielen.
 • Geschroefde structurele beglazing: in de ruit worden gaten geboord waarna thermische voorspanning plaats vindt. Door de gaten worden bevestigingsbouten aangebracht die men fixeert in de dragende constructie.

Glassoorten

Voor structurele beglazing komen uitsluitend veiligheidsglassoorten in aanmerking. Hieronder verstaan we voorgespannen (gehard) glas of gelaagd glas. Een combinatie van beide is ook mogelijk.
Daarnaast kunt u kiezen voor helder glas of voor ondoorzichtige panelen.

Maatwerk

Glasdak Nederland biedt u verschillende mogelijkheden, zoals volledig-structurele beglazing, semi-structurele beglazing of structurele beglazing met bijvoorbeeld puntbevestigingen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.
Wij leveren alleen maatwerk. Een goede samenwerking met onze klant staat voorop. Samen komen we tot de beste oplossing. We begeleiden u van ontwerp naar uitvoering. Komt u gerust eens een kijkje nemen in onze werkplaats.

Ramen en deuren

Glasdak Nederland BV maakt ramen en deuren van aluminium, staal of RVS. Van robuust en modern tot klassiek en verfijnt. Wij werken alleen met de beste leveranciers en garanderen u de hoogste kwaliteit. Ramen en deuren van aluminium, staal of RVS staan voor duurzaamheid en tijdloosheid. Ze zijn onderhoudsarm, krasvast en veilig. De kracht van het materiaal biedt u een grote ontwerpvrijheid.

Ramen

Welk openingstype u ook kiest, wij leveren het. Zowel naar binnen als naar buiten draaiende ramen, draaikiep ramen en dubbel openslaande ramen. De ramen kunnen zo groot of klein uitgevoerd worden als u wilt. Er zijn honderden kleuren die in matte of glanzende uitvoering geleverd kunnen worden. Ook houtuitstraling behoort tot de mogelijkheden. De binnenkant en buitenkant van het raam kunnen verschillend afgewerkt worden.

Deuren

De toegang tot uw woning of bedrijf moet natuurlijk uitnodigend zijn. Een stevige deur in de juiste stijl zorgt voor een goede eerste indruk. Wilt u een elegante entree of een industriële uitstraling? Bent u op zoek naar een binnen- of buitendeur? Wij van Glasdak Nederland BV maken elke deur precies op maat en leveren hem af in de juiste kleur en afwerking. U heeft de keuze uit honderden verschillende kleuren uitgevoerd in mat, glanzend of metallic. Daarnaast kunt u kiezen uit een krasbestendige of onderhoudsvriendelijke coating.

Veiligheid

Het perfecte deur- en raamsysteem is niet alleen mooi maar bovenal veilig. Al onze deuren en ramen zijn in verschillende isolatie- en veiligheidsniveaus uitvoerbaar. Zo kunt u kiezen uit 30 of 60 minuten brandwerend volgens de NEN 6069 norm. Wij bieden de mogelijkheid om voor verhoogde veiligheid extra scharnieren te plaatsen zonder dat het ontwerp beïnvloed wordt.
Tevens leveren wij inbraakwerende, kogelwerende en geluidsisolerende systemen. Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Renovaties

In het algemeen draait het bij renoveren vaak om het vervangen van houten kozijnen of om het toepassen van vernieuwde, hoogwaardige materialen. Hierbij geldt vaak dat de uitstraling van het gebouw gehandhaafd moet blijven, terwijl wel nieuwe bouwkundige eisen van kracht zijn.

Glasdak Nederland b.v. werkt met verschillende aluminium ( o.a. Reynaers ) en staalsystemen van Jansen en Forster, die niet alleen uitblinken in functionaliteit, maar ook zeer slank, strak en esthetisch zijn. Hierdoor zijn deze systemen uitermate geschikt voor bijvoorbeeld vervanging van verouderde stalen ramen en deuren. Bovendien kan met deze nieuwe materialen desgewenst ook de ‘oude’ uitstraling van het te renoveren gebouw behouden blijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de warmgewalste Forster Retrosteel profielen van of de Janisol Arte serie.

 

Aanzienlijke energiebesparing

Bij veel opdrachten geldt dat een complete dak- of gevelconstructie vernieuwd moet worden. In dat geval heeft de renovatie een positief effect op de totale uitstraling van het gebouw. Belangrijk bijkomend voordeel van veel renovatieprojecten, is dat betere gevelisolatie en vervanging van kozijnen en ramen aanzienlijke energie- en dus kostenbesparingen opleveren. Daarnaast zorgen de nieuwe materialen ook nog eens voor een betere inbraak- en/of  brandpreventie.

Veel kennis en ervaring

Glasdak Nederland heeft voldoende ervaring in advies en complete uitvoering van renovatieprojecten. Sommige renovaties zijn uitgevoerd in bewoonde staat of bij doorgaande bedrijfsvoering. In goed overleg wordt de overlast voor betrokken partijen dan tot een aanvaardbaar niveau beperkt. Of het nu gaat om een pand met cultuurhistorische waarde of om het opknappen van een moderne gevel, wij beschikken over de juiste kennis en ervaring om uw project tot een goed einde te brengen.

Laatste Renovatie werk

Glasdak-Nederland b.v. renoveert momenteel het kantine dak van het centraal belasting gebouw in Rotterdam. De opdrachtgever betrok Glasdak Nederland b.v. bij deze werkzaamheden, als onafhankelijke partij omdat er al geruime tijd sprake was van lekkages die de nodige irritatie en waterschade tot gevolg hadden. De werkzaamheden bestaan uit het demonteren van zetwerken, aluminium afdeklijsten en daar waar nodig de ramen en verschillende (alle) onderdelen voorzien van nieuwe dichtingen. Tijdens onze werkzaamheden is de kantine normaal toegankelijk voor de gebruikers.