Structurele gevels

18/08/2015, by TerraByte internet services, in , 0 comments

Structurele gevels

Wilt u graag een strakke, gladde/vlakke gevel, dan kiest u voor een structurele gevel.  De beglazing wordt bevestigd zonder een zichtbaar raamkader of raamkozijn. De gevel krijgt hierdoor een strakke belijning en lijkt op een volledig glasvlak.

Het bevestigen van beglazing in gevels en daken zonder dat klemprofielen of andere bevestigingsmiddelen aan de buitenzijde zichtbaar zijn noemen we structurele beglazing.  Esthetiek is een belangrijk motief om voor structurele beglazing te kiezen. Maar ook klimaatbeheersing, lichtdoorlaat en veiligheid spelen een rol.

 

Techniek

Er zijn diverse mogelijkheden om het glas tegen de achterliggende constructie te bevestigen:

  • Gelijmde structurele beglazing:  met  een hoogwaardig siliconenrubber kit wordt het glas aan de constructie gelijmd. Veelal gebruik makend van aluminium U-vormige profielen.
  • Geschroefde structurele beglazing: in de ruit worden gaten geboord waarna thermische voorspanning plaats vindt. Door de gaten worden bevestigingsbouten aangebracht die men fixeert in de dragende constructie.

Glassoorten

Voor structurele beglazing komen uitsluitend veiligheidsglassoorten in aanmerking. Hieronder verstaan we voorgespannen (gehard) glas of gelaagd glas. Een combinatie van beide is ook mogelijk.
Daarnaast kunt u kiezen voor helder glas of voor ondoorzichtige panelen.

Maatwerk

Glasdak Nederland biedt u verschillende mogelijkheden, zoals volledig-structurele beglazing, semi-structurele beglazing of structurele beglazing met bijvoorbeeld puntbevestigingen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.
Wij leveren alleen maatwerk. Een goede samenwerking met onze klant staat voorop. Samen komen we tot de beste oplossing. We begeleiden u van ontwerp naar uitvoering. Komt u gerust eens een kijkje nemen in onze werkplaats.